Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

“Πόλεμος” για τα μπλόκια στο νέο λιμάνι της Κιμώλου!

Άγνωστες παραμένουν οι αντιδράσεις των αρχών και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή του νέου μώλου προσέγγισης επιβατικών πλοίων στην Κίμωλο. Την καταγγελία έκανε ομάδα κιμωλιατών, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “Ομάδα Αγανακτισμένων Κιμωλίων”.
Σύμφωνα μ ΄αυτούς  στην Κίμωλο κατασκευάζεται και ένα μέρος των κρηπιδομάτων που θα χρειαστούν για το λιμενικό έργο στα Πολλώνια της Μήλου.
Και καταγγέλλουν την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο και τον δήμαρχο Κιμώλου ότι παρανομούν και δεν τηρούν την απόφαση περιβαλλοντικών όρων και την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου με Α.Π. 589/28-12-2012 . Έχουν κατασκευάσει και λειτουργούν το εργοτάξιο του λιμανιού σε μάνδρα οικοδομών 1,5 χιλιμ. μακριά από το σημείο που τους έχουν επιτρέψει και ορίσει  οι δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η μάντρα οικοδομών έχει εγκαταστήσει στο χώρο της ένα υψηλό σιλό μεγάλου όγκου και χωρητικότητας για την κατασκευή μπετόν χωρίς να έχει καμία νόμιμη άδεια για να κάνει παρόμοιες κατασκευές και εγκαταστάσεις παράγοντας χιλιάδες τόνους σκυροδέματος .
Η κατασκευή και εγκατάσταση του σιλό φτιάχτηκε και λειτουργεί παράνομα  χωρίς να εγγυάται κανείς για την ασφαλή λειτουργία του αλλά και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και ειδικά όταν μία τόσο υψηλή κατασκευή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ελικοδρόμιο.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα που διαθέτει η μάντρα υπερφορτώνονται με το έτοιμο μπετό από την μάντρα και  κινούνται συνεχώς ανεβοκατεβαίνοντας προς το λιμάνι χωρίς πινακίδες και καμία ασφάλεια κ.λ.π.

Αστυνομία , λιμενικό στο νησί δεν υπάρχουν ; Ο εισαγγελέας Σύρου δεν έχει ακούσει τίποτε; Ο περιφερειάρχης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης; Τίποτε,  κανείς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου