Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αθάνατη ελληνική Αυτοδιοίκηση



 Όταν ένας Δήμος , όπως ο Δήμος Μαρκοπούλου , συνάπτει νομότυπα , συμφωνία με  μελετητή , με αμοιβή ... ένα εκατομμύριο ευρώ είναι σωστό  ; Και πόσο  ηθικό είναι , ο Δήμος αυτός να ζητά και να παίρνει έκτακτες επιχορηγήσεις ή να εντάσσεται σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του , για να το αποπληρώσει.
Θα συνέβαινε αυτό ακόμη και στην Ουγκάντα; Φυσικά και όχι
Στην αθάνατη  όμως  ελληνική αυτοδιοίκηση , τι ποιο φυσικό .
Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Δημάρχου , του κ. Μεθενίτη:
Το 1992 είχε ανατεθεί στον κο Β. Κόκκινο, , η μελέτη «εφαρμογή πολεοδομικών ενοτήτων 4ης και 5ης γειτονιάς Β’ κατοικίας Πόρτο Ράφτη στον Δήμο Μαρκοπούλου. Για την εργασία του αυτή έπρεπε , όπως προέβλεπε η συμφωνία ,  να πληρωθεί εφ΄απάξ(!) με  1.023.814 Ευρώ .
Ο σημερινός Δήμαρχος ,  πανηγυρίζει ότι « κατάφερε να προβεί σε διακανονισμό με τον ανάδοχο, καταβάλοντάς του μηνιαίως, το ποσό των 5.000 Ευρώ και σε βάθος δεκαεπτά ετών, δίχως την επιβάρυνσή του με τον οποιονδήποτε τόκο!!».
Διασφαλίζοντας « όπως πάντα άλλωστε, να σταθεί ο Δήμος  φερέγγυος στις οικονομικές του υποχρεώσεις»,
Το θράσος του Δημάρχου και  η έλλειψη στοιχειώδους συναίσθησης, είναι τέτοια που κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι εμπόδισε να ενταχθεί το ποσό αυτό στα «ληξιπρόθεσμα»  ώστε ( με το « αζημίωτο άραγε;) τις  «γαλαντομίες» του Δήμου του , να τις φορτωθούν  όλοι οι  έλληνες .
Α ρε αθάνατατη ελληνική αυτοδιοίκηση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου