Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κερδοσκοπία σε βάρος της Κιμώλου



Παραδέχθηκε τελικά ο δήμαρχος της Κιμώλου , σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τις παρανομίες που γίνονται καθημερινά στα έργα του λιμανιού του νησιού του. Αλλά  δικαιολογήθηκε ότι άλλαξαν  τα σχέδια  του εργοτάξιο και το εγκατέστησαν παράνομα  1,5 χλμ μακρύτερα για μην ενοχλούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην Ψάθη.
Ο δήμαρχος , με νοοτροπία « αποφασίζομεν και  διατάσσομεν» χωρίς καν να ρωτήσει- ενημερώσει εκ των προτέρων το Δημοτικό Συμβούλιο , έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια , -με το αζημίωτο ; - τους περιβαλλοντικούς όρους που λένε ότι το εργοτάξιο του λιμανιού της Ψάθης Κιμώλου πρέπει να γίνει και να λειτουργεί στο παλιό Μόλο της Ψάθης και εκεί να κατασκευάζονται μόνο τα μπλόκια που αφορούν το λιμάνι της Κιμώλου.
Εκείνος όμως προτίμησε , όπως καταγγέλλει , η  “Ομάδα Αγανακτισμένων Κιμωλίων”  να εξυπηρετήσει το οικονομικό συμφέρων των εργολάβων και της τεχνικής εταιρείας και συμφώνησε να γίνει το εργοτάξιο 1,5 χλιομ. μακριά από το λιμάνι  της Ψάθης στην παράνομη μάντρα οικοδομών  δήθεν για να μην υπάρχει επιβάρυνση σε εμάς τους κατοίκους του νησιού.
Η αλήθεια είναι όμως ότι έκανε αυτή την συμφωνία γιατί δέχτηκε να κατασκευάζονται στην παράνομη μάντρα  και όλα τα μπλόκια που χρειάζονται για την κατασκευή του νέου λιμανιού στα Πολλώνια και μετά να μεταφέρονται στη Μήλο έτοιμα, με αποτέλεσμα η Κίμωλος να έχει μεγάλη επιβάρυνση  και οι εργολάβοι  να κερδοσκοπούν σε βάρος της , με τις «πλάτες» τοπικών παραγόντων  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου